0

Is masturberen gezond?

Om meteen met de deur in huis te vallen en antwoord te geven op deze vraag. Ja, masturberen is gezond, mits je dit niet overdadig vaak doet dan. De fabels uit het verleden, je wordt doof van masturberen en je wordt er onvruchtbaar van, zijn totaal niet waar en ingehaald door de tijd.
 

Masturbatie

Masturberen is iets wat de meeste mannen en vrouwen hun gehele actieve seksleven doen. Op oudere leeftijd loopt de frequentie logischerwijs terug. Het is tegenwoordig niet meer zo dat er puur en alleen gemasturbeerd wordt door vingeren of aftrekken. Seksspeeltjes winnen nog steeds aan populariteit als masturbatie hulpmiddel. Ook niet verwonderlijk, want met de huidige speeltjes kun je allerlei soorten stimulatie van de penis of vagina mogelijk maken. Neem bijvoorbeeld masturbators voor mannen, deze speeltjes bieden een perfecte manier om de penis te stimuleren en een krachtig orgasme te beleven. Dames richten zich vaker op vibrators, dildos en andere soorten vagina speeltjes om de hand aan zichzelf te slaan. Of je nou wel of geen seksspeeltje gebruikt voor masturbatie, alleen te veel masturberen is niet goed, dus masturbeer er lekker op los!
Is masturberen gezond?

Waarom is masturberen goed voor lichaam en geest?

Of je nou single bent of in een relatie zit, masturberen heeft een aantal voordelen voor jou en eventueel je partner. Welke zijn dat precies? Onderstaand vind je een aantal positieve zaken die regelmatig masturberen met zich mee brengen.
 

Ontspanning

Tijdens het masturberen maakt het lichaam een aantal stoffen aan die voor een aangenaam gevoel zorgen. Deze endorfines zorgen voor een goed gevoel die mannen en vrouwen ervaren tijdens de masturbatie. Om dit gevoel te ervaren is het niet nodig om een orgasme te beleven. Ideaal tegen de stress en dus goed voor je lichaam en geest. Je zult ook merken dat je na het masturberen meer energie ervaart.
 

Leer je eigen lichaam kennen

De eerste seksuele handeling is bij de meeste mannen en vrouwen door middel van masturbatie. Je ontdekt wat je lekker vindt en welke erotische prikkels jouw opwinden. Hierdoor leer je dus je eigen lichaam en orgasme kennen. Jonge mannen kunnen door het rustig opbouwen van het tempo trainen met hun orgasme door niet te snel klaar te komen. Dames kunnen door masturbatie het verschil ontdekken tussen vaginale stimulatie en clitorale stimulatie. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jonge mannen en vrouwen, ook op latere leeftijd kun je nog veel ontdekken over je eigen lichaam door te masturberen.
 

Meer zelfvertrouwen door masturbatie

Als je weet voor welke erotische prikkels jij gevoelig bent, kun je dat makkelijker aangeven aan je partner. Hierdoor zul je eenvoudig gezegd meer plezier tijdens erotische momenten beleven. Dit werkt natuurlijk ook andersom. Als jij weet wat je partner fijn vindt, kun je hier makkelijk op inspelen en hem of haar veel genot bezorgen. Erg goed voor je zelfvertrouwen en die van je partner.
 

Masturberen heeft meer voordelen

Weinig ejaculeren kan bij mannen voor prostaat problemen zorgen. Vrouwen verkleinen de kans op urineweginfecties. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dat masturbatie goed is voor de eerder genoemde stress en de kans op een depressie verkleint zelfs door te masturberen. Waar wacht je nog op? 
 

Let op met teveel masturberen

Al eerder in dit masturberen blog is al kort besproken dat te veel masturberen niet goed is. Merk je dat je verslaafd bent en een aantal keer per dag de hand aan jezelf slaat of een seksspeeltje gebruikt? Dan is het verstandig om even goed bij jezelf te rade te gaan en de frequentie van de mastrubatie te verlagen. Kom je er zelf niet uit? Schroom dan niet om een specialist (dokter of seksuoloog) te benaderen en je probleem voor te leggen.